fredag 3. oktober 2008

Kjære klassevenner


Kjære alle på 3. og 5. trinn ved Stavset Skole i Trondheim

Vi reiser 14. oktober til Lilongwe, hovedstaden i Malawi. Der skal vi bo i 6 måneder, sammen med Ola, mamma Merethe og pappa Håkon. 

Vi reiser fra Værnes til Gardermoen ved Oslo, så til Schiphol ved Amsterdam. Fra Amsterdam skal vi fly med Kenya Airways i 8,5 timer til Jomo Kenyatta flyplass i Nairobi, hovedstaden i Kenya. Vi skal fly med en Boeing 777 og kommer fram kl 06.35 i Nairobi.  Nairobi er i en annen tidssone, så selv om vi bruke 8,5 timer viser klokka 9,5 timer forskjell.  Klokka 09.15 er vi framme på Lilongwe International. (Trykk på kartet!)

Malawi er mindre enn Norge, bare 1/3 så stort, men har 13,5 millioner innbyggere. Det er et av verdens fattigste land og har bare 200 leger. I Norge har vi 22.000. Mamma er lege og skal jobbe ved et sykehus i Lilongwe, Bwaila Hospital. Der tar de i mot 12.000 barn i året.

Dere kan lese mer om Malawi på Wikipedia her: Malawi.

Utenriksdepartementet har en side her: Malawi

Vi har ikke reist ennå, men vi gleder oss!

Hilsen Anne Dorthea og Bjørn

1 kommentar:

Anonym sa...

Brevik, Julen 2008

Kjære Bjørn,Anne,Ola. Merethe og Haakon

Enda et år er gått. Vi skjønner egentlig ikke hvordan vi hadde tid til å jobbe. Dagene går som en røyk. Per er aktivt med i flere foreninger i byen og spiller i veterankorps. Jeg pendler frem og tilbake til Oslo titt og ofte for å være barnepike for Oscar. Både Christian og Camilla reiser en del i jobben. Da er det godt å ha farmor, og jeg koser meg. Oscar er blitt 3 ½ år nå og en morsom liten fyr.

Det blir også tid til å reise. Vi hadde 3 flotte uker i Thailand i februar – mars. I mai var vi en tur i Parga, en nydelig liten by på fastlandet i Hellas. I september leide vi et hus utenfor Chania på Kreta. Vi hadde med Christian, Camilla, Oscar og Tobias. Veldig hyggelig.

Per Erik bor fortsatt i Sveits. De fikk en liten gutt 10. april, Tristan, så nå har vi fem barnebarn. Cameron er blitt 2 ½ og går i barnehage. Isabella som er blitt 6 ½ og går på skole. Hun er med på de fleste fritidsaktiviteter. Per Erik har jobbet i Zürich og pendlet fra Lausanne, men fra 1. desember begynte han i ny jobb i Nestlé, bare 10 minutter fra der de bor. Med tre barn er det ikke enkelt med pendlertilværelse. Vi hadde noen fine dager der i juni.

I løpet av året har vi hatt mange hyggelige sammenkomster med venner og familie. Som dere skjønner har vi det ikke kjedelig.

Julaften skal vi feire i Tønsberg sammen med Tobias som er blitt 11 år og familiens hans der.
1. juledag drar vi til ”Sumatra” utenfor Kristiansand og feirer dagen med Camillas familie.
2. juledag feirer vi hjemme med familie og venner.
3. juledag drar vi en tur til Rauland til Pers søster og familie og blir der noen dager.
Nyttårsaften feires med gode venner.

Vi er friske og raske og føler oss veldig privilegerte.

Masse gode juleønsker til dere der nede i Afrikas varme og et godt og fredelig nyttår. Vi regner med fullt innrykk av dere til sommeren med smørkaker og bading i stampen. Vi har den varm til dere kommer.

Juleklemmer fra "tante"Inger og "onkel"Per